Коалиција “За будућност Будве – Будва, отворени град” одржала је синоћ побједничку конвенцију у сусрет локалним изборима који су заказани за недељу, 26. маја. Младен Микијељ, будући предсједник који уједињује, окупио је снаге од 30. августа 2020. године – Нову српску демократију (НСД), Демократску народну партију (ДНП), Покрет за промјене (ПЗП), Социјалистичку народну партију (СНП), Уједињену Црну Гору, Праву Црну Гору, Слободну Црну Гору, ДЕМОС и Радничку партију.

“У недељу не бирамо само одборнике у локалном парламенту, у недељу не бирамо само предсједника Општине. У недељу бирамо у каквој Будви ћемо живјети. На изборима у недељу одлучујемо да ли ће Будва поново кренути уназад или ћемо ићи напријед и градити отворену Будву. У недељу одлучујемо да ли ће Будва бити подијељени град или ћемо путем стабилности и једнакости градити будућност Будве. У недељу одлучујемо да ли ће Будва бити град по мјери
свих њених грађана, град гдје смо сви јединствени, гдје нема подијељених, скрајнутих, пожељних и непожељних. Будва мора бити град свих њених грађана,” навео је Микијељ.

“Обећавам са овог мјеста данас да ћу са истом храброшћу са којом сам вратио трајектну линију Каменари – Лепетане грађанима Црне Горе, донио више милиона еура у државни буџет и створио предуслове за реализацију капиталних пројеката, радити на јединству и стабилности. Обећавам да ћу са истом енергијом са којом сам као предсједник Одбора за финансије 2016. са другим добрим људима из Будве спријечио банкрот овога града, радити на напретку Будве,” навео је носилац листе.

Подршку Младену Микијељу и коалицији “За будућност Будве – Будва, отворени град”, на синоћној конвенцији, пружио је и предсједник Скупштине Црне Горе и лидер Нове српске демократије, Андрија Мандић. Навео је да ће приоритети ове листе бити да се заврше шеталиште и болница у Будви.

“Будву не смијете да дијелите, у Будви не смијете да се оговарате, Будва треба у потпуности да се помири, као што ми желимо да помиримо Црну Гору. Стабилност Будве и Црне Горе је предуслов за наш економски напредак. Ми нећемо ни по коју цијену дозволити да се Демократска партија социјалиста врати на власт ни у Будви, ни у Црној Гори. Управо због тога што смо ми гарант да се ДПС неће вратити и да никада нисмо диловали и гласали са ДПС-ом, то ће бити оно што ће да награди Будва и Црна Гора,” навео је Мандић.

Подршку Младену Микијељу указао је и предсједник Демократске народне партије, Милан Кнежевић. “И сад саопштавамо да је наш једини противник био и остао Демократска партија социјалиста која је персонификација и за уништавање Црне Горе и за уништавање Будве. Оно што смо урадили 30. августа, а касније 23. октобра, треба да одбранимо на овим изборима 26. маја,” указао је Кнежевић.

Посебан значај младе снаге која чини ову коалициону листу истакао је предсједник Општине Никшић, Марко Ковачевић који је пренио ријечи подршке представника и других црногорских локалних самоуправа.

“Од понедељка ћемо имати још једног младог човјека на челу локалне самоуправе из наше коалиције „За будућност Црне Горе“. Лидери нашег политичког покрета увијек су одлучни да дају шансу младости која умије и зна да ради. Имате младост, искуство и досљедност у оној политици коју заступамо,” испричао је Ковачевић. Значај те борбе на синоћној конвенцији је истакао и предсједник Социјалистичке народне партије, Владимир Јоковић.

“Они који мисле о будућности, сигурно никад неће дозволити да будућности нема, они који би хтјели да нас враћају у неку мрачну прошлост морају схватити да су они њихово вријеме потрошили или је вријеме потрошило њих. Није свеједно каква ће бити Будва, која није само пријестоница туризма у Црној Гори, Будва је краљица Медитерана, од Будве ће кренути све како треба и у Црној Гори,” навео је Јоковић.

На синоћној конференцији истакнуто је да ова листа његује једнакост и пружа подршку јачању положаја жена у политици, те су се присутнима обратиле и кандидаткиње за одборнице са ове листе.

“Осјећам да смо као тим сви једнако спремни да будемо реализатори свих будућих промјена у нашем граду, да створимо нашим грађанима што боље услове за живот, прецртамо све површинске разлике које постоје међу нама, пошаљемо подјеле у прошлост, а прогрес ставимо у садашњост,” истакла је кандидаткиња за одборницу, Верица Каљевић.

“Сигурна сам да јединство које имамо и стабилност коју нудимо грађанима Будве доноси напредак. За мене је лично напредак када сви наши суграђани, од најмлађих до најстаријих имају осјећај сигурности, топлине, да су опуштени у свом граду и да не живимо у мраку који је владао 30 година. Желимо боље Будви, да радимо за грађане Будве, да смо доступни нашим грађанима,” додала је кандидаткиња за одборницу, Марина Дулетић.

Значајну улогу у предизборној кампањи коалиционе листе “За будућност Будве – Будва, отворени град” имао је и кандидат за одборника, директор Туристичке организације Будве, Немања Куљача.

“Свјесни смо да Будва мора да буде носилац позитивних идеја. Драго нам је што су грађани Будве то препознали и што ће нам дати шансу да у дјело спроведемо оно што смо зацртали у нашем програму. Ми смо своју визију напретка и развоја Будве саопштавали на цивилизован и стручан начин, коректно смо се односили према својим политичким противницима, јер је то предуслов да кренемо крупним корацима ка остварењу идеје Будве као отвореног града,”
поручио је Куљача.


“За будућност Будве – Будва, отворени град”

Младен Микијељ