Разговору о будућности града Будве, присуствовали су предсједник Скупштине Црне Горе, Андрија Мандић, будући предсједник општине Будва, Младен Микијељ, посланица Бојана Пићан, као и посланице Скупштине Црне Горе, Слађана Калуђеровић и Маја Вукићевић.

На листи кандидата коалиције “За будућност Будве – Будва, отворени град” за предстојеће изборе налази се значајан број жена, што указује посвећност коалиције равноправности и јачању улога жена у друштву.

“Након 2022. године, жене су чиниле већину у локалном парламенту и наставићемо тим путем. Морамо да улажемо у образовање, да нове генерације жена буду материјално независне. Економска слобода је предуслов за све друге слободе. Наш програм је осмишљен да пружи подршку свима, па тако и женама. Планирамо додатак самохраним мајкама од 300 евра годишње.Бити мајка није лако, а бити самохрана мајка је посебно тешко. Желимо тим мајкама пружити додатну сигурност уз додатак“, истакла је посланица Бојана Пићан.

“Будви су потреби људи са којима знате на чему сте. Потребни су јој храбри, одлучни људи са визијом. Ви све то јесте, и вјерујем да ћете наставити да се борите за Будву“, казала је посланица Скупштине Црне Горе, Слађана Калуђеровић.

Младен Микијељ је правдољубив, неустрашив, а то су особине које треба да посједује неко ко ће водити град“, истакла је посланица Скупштине, Маја Вукићевић.

Предсједник Скупштине Андрија Мандић и будући предсједник Општине Младен Микијељ изразили су подршку и похвалили иницијативу, истичући важност равноправности и партиципације жена у свим сферама друштва.
“Сва испитивања потврђују да ће наша листа коалиције “За будућност Будве – Будва, отворени град” бити најбоља, а Младен Микијељ биће први човјек града. Обећали смо грађанима Будве и болницу и шеталиште, то није завршено. Ваша је обавеза да оно што обећате људима испуните, по томе треба да се разликујемо од других коалиционих листа и од других политичара. Оно што ми се посебно допало и за шта желим да вам вечерас одам признање, јесто то што сте у овој изборној кампањи били озбиљни, одговорни и нисте никога вријеђали. У свакој породици, министар финансија је жена, тако и у држави министар финансија треба да буде,“ истакао је предсједник Скупштине Црне Горе, Андрија Мандић.

“На предстојећим изоборима бирамо између двије стране. На једној имамо јединство, стаблност и напредак, а на другој страни Будву која је и даље подијељени град. Мислим да је избор више него јасан, морамо гласати за будућност Будве. Јединство смо показали на самом почетку кампање! Зато 26. маја, гласамо коалицију “За будућност Будве – Будва, отворени град“, број 3!

“За будућност Будве – Будва, отворени град”
Младен Микијељ