Коалиција ‶За будућност Будве – Будва, отворени град“ позива на уједињење свих наших грађана, уједињење око истинских вриједности и боље будућности. Зато смо се и окупили у нашој коалицији, да заједно са свим грађанима омогућимо да Будва буде отворен града, да обезбиједимо просперитет, стабилност и нормалан живот.

Сад је моменат да наш град крене напријед, да се пружи снажна подршка нашој коалицији и да се сви окренемо будућности. Будва је протеклих година и деценија различито гласала, грађани су се различито опредјељивали, и ми имамо данас поштовање за свакога како се год раније изјашњавао. Од мене нико неће чути увреду према било коме, сви смо на истом задатку и сви морамо дати допринос у изградњи боље будућности поморене Будве. И зато позивам све да подрже нашу листу, а посебно охрабрујем оне који су раније повјерење дали онима који то нијесу заслуживали, да подрже нашу листу која има најозбиљније планове за Будву коју волимо.

Али, оно што је сигурно, је да након 26. маја разни тајкуни Мила Ђукановића предвођени Бемаксом и сличним компанијама неће моћи да добијају као до сада послове у Будви. Неће више бити протекционизма и незаконитости, а они који су на тај начин доносили одлуке морају положити рачуне грађанима овог града. Има довољно вриједних људи и предузетника у Будви и Боки, који могу да квалитетно раде све те послове и допринесу изградњи и просперитету нашег града, а да се не доводе тајкуни Мила Ђукановића који остварују екстра добит на штету наше општине. Сигурно је и да син Мила Ђукановића неће више добити ни један привилегован посао, јер је јасно на који начин је то до сада рађено, потпуно мимо закона. Ми знамо колики је то стручњак и бизнисмен и свака његова активност је повезана са протекционизмом и ослањањем на рођачко-партијске везе, а не на његове способности и вјештине. Дакле, тајкунима треба одузети незаслужене привилегије, као што смо им одузели газдовање трајектом, и вратили га држави и грађанима. И посебно сам поносан са пословањем трајекта, и са чињеницом да тај новац умјесто у тајкунске џепове иде на корист наших грађана. И да смо за годину дана остварили огромну добит – вратили све што смо уложили и запослили велики број људи.

Зато још једном позивам све да се окупимо око будућности. Завршила су се времена омраза и пребројавања крвних зрнаца. Ми радимо за будућност, и позивамо да тим путем иду и они који су се сада одлучили на подјеле, ширење неистина и подвала. И за њих има времена да се поправе и постану не само на ријечима, него и на дјелу прави Будвани.

“За будућност Будве – Будва, отворени град”
Младен Микијељ,
Предсједник општине Будва