У мору порука подршке које претходних дана добија са свих страна, кандидат за предсједника општине Будва испред коалиције “За будућност Будве – Будва, отворени град”, Младен Микијељ, добио је најзначајнију, а сигурно и најемотивнију подршку од своје учитељице Мице. Наша драга суграђанка Милица Мица Степић је током своје дугогодишње каријере у просвјети дала пресудан печат у образовању и припреми за живот одраслих многим генерацијама.

“Не бих могла да се сјетим колико сам генерација извела на пут. Као врло млада сам почела да радим и 42 године сам провела у раду са дјецом, тако да је то велики број генерација. Јако сам поносна на све те моје генерације, јер су стварно израсли у дивне људе. Мислим да сам им утемељила неке основне људске вриједности колико сам могла, знала и умјела. Владало је мишљење да сам изузетно строга, али сам уствари само тражила знање. Да онај ко има највећу оцјену заиста стоји иза те петице.”

Када је у питању сјећање на Младенове школске дане, учитељица Мица каже да се радо сјећа сусрета са његовом мајком која је као врло млада показала изузетно родитељство.

“Дивила сам јој се колико је водила рачуна о њему. Тако млада мајка, која је стално долазила и која је за сваку ситницу знала да пита зашто је то тако и зашто није другачије. Била сам изузетно задовољна Младеном. Он је био једно тихо дијете. Дијете које је много радило и које је својим трудом, уз пресудан утицај од стране мајке, био изузетно активан, вриједан, уредан и тачан. И израстао је у једног таквог човјека.”

Учитељица Мица даље примјећује да је Младен све те врлине које је стекао још у дјетињству примијенио и на професионалном плану на позицији на којој се налази.

“На једном је одговорном мјесту, на ком је заиста постигао вриједне резултате, према мом мишљењу. Резултате који се дају запазити код свих људи који желе да примијете нешто што је за ову општину врло битно.”

Учитељица је подсјетила свог некадашњег ученика на своју дефиницију богатства.

“Увијек сам говорила дјеци да је знање једино богатство које нам нико не може одузети. Знањем се све постиже. Ја бих само жељела да оно што је научио, да оно што зна, као и особине које посједује, задржи и да такав остане и даље. Младен је био добар математичар. Јако је добро рјешавао математичке задатке. И ту је увијек желио да се истакне. И истицао се. По свему је био добар момак, добро и изузетно дијете. И драго ми је што је и данас такав.”

Наш кандидат за предсједника општине Будва Младен Микијељ је напоменуо да увијек када је у прилици воли да добије савјет од своје учитељице.

“Вјерујте ми да сам увијек ту да питам за савјет људе које изузетно цијеним. Људе који су својим интегритетом и својим ауторитетом дали велики допринос нашој заједници. Мислим да је учитељица Мица особа коју цијене сви Будвани. Она је овом граду дала велики допринос и у погледу образовања младих нараштаја и у погледу њиховог васпитавања. Она је и на васпитавање и на образовање стављала посебан акценат. Врло се радо сјећам тих момената. Радили смо и тада на заједништву, јер је то била њена парола и њена сугестија – да морамо бити заједно, да морамо бити јединствени!”

На крају овог емотивног сусрета учитељица је имала посебну поруку за Младена као неког ко ће ускоро преузети кормило Будве.

“Младене, буди ми добар као што си увијек био. То бих жељела да будеш.”

“За будућност Будве – Будва, отворени град”

Младен Микијељ