Носилац листе “За будућност Будве – Будва, отворени град” Младен Микијељ који је окупио широку коалицију, некадашње чланице Демократског фронта – Нову српску демократију, Покрет за промјене и Демократску народну партију, те придобио и Социјалистичку народну партију, као и Уједињену Црну Гору, Праву Црну Гору, Слободну Црну Гору и ДЕМОС, за “Вијести” наводи да свједочимо примитивној кампањи, алудирајући да то ради супротна фракција – Група грађана “Будва наш град” коју предводи актуелни предсједник Скупштине општине Никола Јовановић.

“Кренула је примитивна кампања вријеђања наших истакнутих чланова и колега са политичке сцене за коју сви у граду знају из које кухиње долази и ко оваквим гнусним нападима може да се бави. Наде одређених интересних група да могу бити дио локалне власти распршиле су се након формирања најјачег политичког блока “За будућност Будве – Будва, отворени град”, који чине све освједочене анти ДПС странке! 

Ко неће бити власт послије избора већ сад је Будванима јасно. ДПС и СДП су опозиција који ће то и остати и са којима нећемо правити никакве договоре. На чему и на којим партнерима ДПС и СДП заснивају свој ентузијазам, грађани лако могу да закључе и саберу ко им је једини могући савезник послије избора како би се опет дочепали власти”, истакао је Микијељ за “Вијести”.

Микијељ упозорава да и поред јавног обраћања да ће поједине групације да воде позитивну кампању, “видимо да су се Јово наново активирали стари налози на друштвеним мрежама и поново се води бестидна кампања која је почела још прошле године”.

,,Исти су људи мета напада и исти је отрцани и лажни наратив. Намјера им је да лично, засипањем увредама дискредитују појединце, што је најнижи ниво политичке комуникације и најнижи ниво људског понашања уопште, за сваку иоле пристојну и нормалну особу”.

Микијељ је оцијенио да знају ко стоји из налога на друштвеним мрежама, те да је настала паника на двору и да од пристојног начина борбе за остваривање политичких циљева – нема ништа.

Кампања није ни почела, а поједини већ показују право лице, што ће грађани знати да препознају. Већ се на почетку кампање види да од грађанског приступа нема ништа. Објаве на мрежама пуне мржње, личних и хомофобних изјава не само да немају ништа грађанско у себи, већ су и огавне. Грађанска прича је варка не би ли се добила подршка дијела грађана за лични пројекат појединаца како би били на власти. 

Листа “За будућност Будве – Будва, отворени град” имаће пристојну и отворену кампању усмјерену на све грађане, без обзира на њихову националну, вјерску или било коју другу припадност и лично својство. Наши активисти су посвећени борби за љепшу, бољу и пристојнију Будву. Ми нећемо вријеђати никога, већ ћемо понудити и представити наш програм и оно што можемо да урадимо за Будву и њене грађане како би постала боље мјесто за живот и сигурна лука за пословне активности”.

Извор: Vijesti